Isolatie Oostwold

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oostwold? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een paar maatregelen als je dak isoleren of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Oostwold. We zoomen in op items als isolerende kozijnen en deuren en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-oostwold-9682

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Verantwoorde investering
 • Minder geluid van buiten
 • Beter energielabel

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9682
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website ontdek jij de interessantste toepassingen om jouw woning in Oostwold te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oostwold is betaalbaar (vanaf zo’n € 710 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven bedragen zo’n €1625 en de besparing loopt op tot €270 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, chips, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Oostwold kost doorgaans €4550. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1050. Het rendement is al snel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. De winst is plusminus €940, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog enkele interessante opties. In onderstaande tekst beschrijven we de meest interessante vormen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Oostwold (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Woning Oostwold isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna check je de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Oostwold. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€655
(€5300)
€910
(€8400)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€285
(€2300)
€350
(€3300)
Spouwmuur€365
(€725)
€590
(€2675)
€850
(€3575)
HR++ glas€210
(€2875)
€295
(€4000)
€445
(€4450)
isolatie oostwold 9682

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ voor de isolatiespecialist in Oostwold?

Waarom mijn woning in Oostwold isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3925 en dat levert gemiddeld op €335 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke activiteiten als dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldambt

Met hulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 15 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Oostwold een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-oldambt.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldambt
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Oostwold. Bekijk ook eens de GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Oostwold wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Oostwold voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Oostwold. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen