Isolatie Blauwestad

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Blauwestad? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een isolatiemaatregel als de gevel isoleren en isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je nuttige informatie over isolatie Blauwestad. Je komt meer te weten over topics als tochtstrips of tochtbanden en warmtelekken. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-blauwestad-9685

 • Supersnel terugverdient
 • Een prettige leefomgeving
 • CO2 uitstoot beperken
 • Ook geluidswerend
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9685
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje vind jij de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Blauwestad te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Blauwestad kan erg voordelig (rond de € 950 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €295 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen bedragen zo’n €1975 en de potentiële besparing ligt op €270 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, glaswol, folie, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Blauwestad kost doorgaans €4750. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Het rendement is al snel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Het voordeel is grofweg €780, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens kennen we nog een aantal rendabele oplossingen. Hierna behandelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Blauwestad (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en ook een milieuvriendelijke samenleving? Woning Blauwestad isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2150 m3. De besparing komt neer op €1475 per jaar. Onderstaand ontdek je de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Blauwestad. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4100)
€655
(€5750)
€1230
(€8650)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€205
(€1700)
€365
(€3350)
Spouwmuur€375
(€800)
€690
(€1975)
€880
(€3350)
HR++ glas€245
(€2675)
€315
(€3475)
€450
(€4925)
isolatie blauwestad 9685

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Blauwestad?

Waarom mijn woning in Blauwestad isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875 en geeft een besparing van €200 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote investeringen als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hierna vind je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Te koop bij erkende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei, Multimate. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldambt

Door de ondersteuning van een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 25% van de kosten zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Blauwestad extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-oldambt.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Oldambt
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Blauwestad. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Met de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Blauwestad wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Blauwestad voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Blauwestad. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen