Isolatie Heiligerlee

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Heiligerlee? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de binnengevel isoleren of isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website komen we met nuttige informatie over isolatie Heiligerlee. Dit kan gaan om zaken als schuimstrips en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-heiligerlee-9677

 • Elke maand besparen op energie
 • Een aangename leefomgeving
 • Kies voor een beter milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9677
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna ontdek je de interessantste manieren om jouw woning in Heiligerlee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Heiligerlee kan zeer goedkoop (rond de € 910 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten liggen rond €1800 en het resultaat is zo’n €225 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, chips, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Heiligerlee kost ongeveer €4850. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. De potentiële besparing ligt op €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Daarmee bespaar je plusminus €790, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens onderscheiden we nog enkele mogelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Heiligerlee (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een groenere gemeenschap? Woning Heiligerlee isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2425 m3. Dat komt neer op €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal bekijk je de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Heiligerlee. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3850)
€735
(€6050)
€960
(€8850)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€260
(€2550)
€305
(€2750)
Spouwmuur€305
(€1050)
€450
(€2800)
€930
(€3500)
HR++ glas€225
(€2650)
€270
(€3150)
€370
(€4750)
isolatie heiligerlee 9677

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ voor de isolatiespecialist in Heiligerlee?

Waarom mijn woning in Heiligerlee isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525 en geeft een besparing van €350, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Formido, Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldambt

Met hulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Heiligerlee een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-oldambt.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldambt
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Heiligerlee. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Dankzij onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Heiligerlee wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Heiligerlee voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Heiligerlee. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangename warme woning en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen