Isolatie Benningbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Benningbroek? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren of radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie Benningbroek. We staan stil bij items als isolerende raambekleding en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-benningbroek-1654

 • Een fors lagere energierekening
 • Een optimaal wooncomfort
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1654
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand tref jij de interessantste toepassingen om jouw woning in Benningbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Benningbroek is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 920 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €260 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De onkosten zijn zo’n €1750 en het bespaart circa €230 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Benningbroek kost +/- €5050. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. Het rendement is al snel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13000. Dit levert op plusminus €880 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste opties. In de volgende paragraaf praten we over de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Benningbroek (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Woning Benningbroek isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 p/jaar. Hierna check je de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Benningbroek. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3400)
€615
(€6950)
€920
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€205
(€1850)
€360
(€3500)
Spouwmuur€360
(€1600)
€680
(€2025)
€790
(€3125)
HR++ glas€220
(€2125)
€330
(€3350)
€430
(€4575)
isolatie benningbroek 1654

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

FAQ voor de isolatiespecialist in Benningbroek?

Waarom mijn woning in Benningbroek isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900 en dat levert gemiddeld op €250, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op die manier kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Hubo, Karwei, Praxis, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Medemblik

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 15% van de tarieven mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Benningbroek een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.medemblik.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Medemblik
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Benningbroek. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Benningbroek wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld enkel glas, ouderwetse muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Benningbroek voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Benningbroek. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen