Isolatie Wervershoof

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wervershoof? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Wervershoof. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en purschuim. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-wervershoof-1693

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder CO-2 belasting
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1693
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna tref je de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Wervershoof te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wervershoof kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 930 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1625 en je bespaart al snel €250, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, folie, dekens, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wervershoof kost zo’n €4850. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Het rendement is ongeveer €880 per jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zien we verscheidene rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf behandelen we de populairste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wervershoof (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Woning Wervershoof isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 per jaar. Hierna check je de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Wervershoof. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3050)
€725
(€7100)
€1100
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€180
(€2050)
€305
(€3350)
Spouwmuur€235
(€1350)
€740
(€2150)
€830
(€3325)
HR++ glas€250
(€2350)
€340
(€3025)
€390
(€4875)
isolatie wervershoof 1693

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ voor de isolatiespecialist in Wervershoof?

Waarom mijn woning in Wervershoof isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Vandebron, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3500 en dat levert gemiddeld op €200 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hierna bekijk je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Multimate, Hubo, Formido, Karwei, Gamma, Hornbach. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Medemblik

Mede door een subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Wervershoof een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.medemblik.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Medemblik
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Wervershoof. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Wervershoof wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, oude muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Wervershoof voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Wervershoof. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een lekker warm huis en je verbruikt minder energie. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen