Isolatie Wognum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wognum? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij enkele acties zoals isolatie van de binnengevel en radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand lees je handige informatie over isolatie Wognum. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals buisisolatie en EPS isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-wognum-1687

 • Investering snel terugverdiend
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1687
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina check jij de meest populaire onderdelen om jullie woning in Wognum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wognum is goedkoop (ongeveer € 810 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €215 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €1750 en de winst ligt rond de €250, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, isolatiechape, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wognum kost gemiddeld €5800. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Dit levert op plusminus €840 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er diverse populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Wognum (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en natuurlijk een CO-2 reducerende toekomst? Woning Wognum isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal kijken we naar de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Wognum. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4350)
€695
(€7250)
€1150
(€8700)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€195
(€2650)
€390
(€3350)
Spouwmuur€255
(€1300)
€660
(€2075)
€885
(€3000)
HR++ glas€210
(€2050)
€325
(€3225)
€370
(€4900)
isolatie wognum 1687

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Meer weten over de isolatiespecialist in Wognum?

Waarom mijn woning in Wognum isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Nuon, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750, waarbij u een besparing realiseert van €290 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier check je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hierna lees je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Formido, Multimate, Hubo, Karwei, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Medemblik

Met behulp van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 25 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Wognum een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.medemblik.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Medemblik
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Wognum. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Wognum wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wognum voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Wognum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een gezond binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen