Isolatie Opperdoes

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Opperdoes? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de spouw en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hierna lees je bruikbare informatie over isolatie Opperdoes. Dit kan gaan om onderwerpen als tochtprofielen en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-opperdoes-1674

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Meer controle in de woning
 • Kies voor duurzame warmte
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1674
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf vind je de meest toegepaste toepassingen om jouw woning in Opperdoes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Opperdoes is aantrekkelijk (ongeveer € 850 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €225 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De kosten fluctueren rond de €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Opperdoes kost om en nabij de €5250. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13200. Je profiteert van zo’n €910 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens onderscheiden we allerlei rendabele alternatieven. In het gedeelte hierna vermelden we de interessantste vormen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Opperdoes (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een duurzame toekomst? Woning Opperdoes isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. Dat is dus al gauw €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand calculeren we de hoogte van de investering op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Opperdoes. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3050)
€855
(€5500)
€1040
(€9850)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€170
(€2300)
€315
(€2900)
Spouwmuur€310
(€725)
€630
(€2300)
€925
(€3650)
HR++ glas€240
(€2825)
€280
(€3100)
€430
(€4875)
isolatie opperdoes 1674

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Vragen voor een isolatiespecialist in Opperdoes?

Waarom mijn woning in Opperdoes isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij zoals Energiedirect of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3850, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende acties als isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand bekijk je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Praxis, Karwei, Hornbach, Formido, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Medemblik

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 20 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Opperdoes een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.medemblik.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Medemblik
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Opperdoes. Bekijk ook eens de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Opperdoes wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Opperdoes voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Opperdoes. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en een fors lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen