Isolatie Midwoud

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Midwoud? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een paar maatregelen als de zolder isoleren en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website komen we met uitgebreide informatie over isolatie Midwoud. Je leest uitvoerig over vraagstukken over muren isoleren en condensvorming. Meteen besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-midwoud-1679

 • Besparen op energienota
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Minder ongedierte
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1679
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand lees jij de meest toegepaste stappen om een woning in Midwoud te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Midwoud is aantrekkelijk (al vanaf € 740 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn gemiddeld €1700 en het resultaat is zo’n €285 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Midwoud kost doorgaans €4900. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12100. De winst is plusminus €810 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we verschillende rendabele alternatieven. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Midwoud (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of een duurzame gemeenschap? Woning Midwoud isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. Dat komt neer op €1425 op jaarbasis. Op deze pagina vind je de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Midwoud. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3300)
€665
(€7150)
€1180
(€8100)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€255
(€1650)
€350
(€2800)
Spouwmuur€250
(€875)
€580
(€2550)
€860
(€3225)
HR++ glas€205
(€2950)
€340
(€3450)
€400
(€5400)
isolatie midwoud 1679

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Midwoud?

Waarom mijn woning in Midwoud isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450 en geeft een besparing van €315 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Onderstaand lees je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Medemblik

Via een subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de offerte kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Midwoud een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.medemblik.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Medemblik
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Midwoud. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Midwoud wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Midwoud voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Midwoud. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en een veel lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen