Isolatie Zwaagdijk-Oost

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zwaagdijk-Oost? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel of radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over isolatie Zwaagdijk-Oost. We gaan aan de slag met thema’s als radiatorfolie plaatsen en ventilatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-zwaagdijk-oost-1682

 • Een flink lagere energierekening
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1682
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Zwaagdijk-Oost te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Zwaagdijk-Oost is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 820 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €280 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn ongeveer €1775 en de winst ligt rond de €230 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Zwaagdijk-Oost kost om en nabij de €5700. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Je profiteert van ongeveer €770 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we diverse populaire werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Zwaagdijk-Oost (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een duurzame maatschappij? Woning Zwaagdijk-Oost isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2325 m3. Dat komt neer op €1100 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Zwaagdijk-Oost. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3200)
€775
(€6400)
€940
(€9050)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€190
(€2100)
€395
(€2700)
Spouwmuur€335
(€825)
€480
(€2250)
€805
(€3300)
HR++ glas€195
(€2125)
€275
(€3350)
€390
(€4850)
isolatie zwaagdijk-oost 1682

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Zwaagdijk-Oost?

Waarom mijn woning in Zwaagdijk-Oost isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Eneco of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125, dat betekent een winst van 285 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze website komen we met een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Medemblik

Door te profiteren van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 15% van de factuur mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Zwaagdijk-Oost een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.medemblik.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Medemblik
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Zwaagdijk-Oost. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door middel van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Zwaagdijk-Oost wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Zwaagdijk-Oost voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Zwaagdijk-Oost. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen leiden tot een gezond wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen