Isolatie Sijbekarspel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sijbekarspel? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak en isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna check je nuttige informatie over isolatie Sijbekarspel. We bespreken thema’s als je dak isoleren en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-sijbekarspel-1655

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1655
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest interessante methodes om je woning in Sijbekarspel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en het biedt een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sijbekarspel is financieel toegankelijk (plusminus € 860 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €275 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1900 en de besparing loopt op tot €255 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sijbekarspel kost zo’n €5850. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11300. Daarmee bespaar je ong. €830, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we meerdere vaak toegepaste vormen. Hierna bediscussiëren we de populairste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Sijbekarspel (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijk een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Sijbekarspel isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. Dat komt neer op €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website berekenen we de kosten (bij benadering) in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Sijbekarspel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4050)
€715
(€6450)
€1060
(€8150)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€210
(€2450)
€315
(€3450)
Spouwmuur€215
(€1575)
€700
(€2250)
€930
(€3400)
HR++ glas€200
(€2550)
€300
(€3925)
€445
(€4675)
isolatie sijbekarspel 1655

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Vragen voor een isolatiespecialist in Sijbekarspel?

Waarom mijn woning in Sijbekarspel isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier als Delta of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000 en geeft een besparing van €305 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande projecten zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Onderstaand lees je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Medemblik

Door te profiteren van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 15% van de kosten mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Sijbekarspel een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.medemblik.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Medemblik
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Sijbekarspel. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sijbekarspel wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Sijbekarspel voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Sijbekarspel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangename warme woning en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen