Isolatie Andijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Andijk? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals de kruipruimte isoleren en radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand komen we met diverse informatie over isolatie Andijk. Je kunt denken aan vraagstukken over gevelisolatie en houtwol isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-andijk-1619

 • Besparen op energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Goed voor het milieu
 • Houdt geluid tegen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1619
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf ontdek je de meest toegepaste acties om een woning in Andijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Andijk kan zeer goedkoop (ongeveer € 850 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €250 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn zo’n €1950 en de winst ligt rond de €220 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, icynene, glaswol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Andijk kost doorgaans €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1230. Het rendement is al snel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. De winst is ong. €880, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we nog meer mogelijke vormen. Hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Andijk (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en natuurlijk een duurzame samenleving? Woning Andijk isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. Dat komt neer op €1100 per jaar. Hierna calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Andijk. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3550)
€615
(€7350)
€920
(€8950)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€200
(€2100)
€390
(€3550)
Spouwmuur€395
(€1025)
€590
(€2275)
€890
(€3625)
HR++ glas€240
(€1900)
€340
(€4025)
€425
(€4800)
isolatie andijk 1619

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ voor de isolatiespecialist in Andijk?

Waarom mijn woning in Andijk isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475 en dat bespaart tot €200 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze website check je een samenvatting van het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Gamma, Praxis, Formido, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Medemblik

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer een kwart van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Andijk een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.medemblik.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Medemblik
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Andijk. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Andijk wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Andijk voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Andijk. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een aangenaam warm huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen