Isolatie Nibbixwoud

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Nibbixwoud? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals de kruipruimte isoleren of isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder lees je waardevolle informatie over isolatie Nibbixwoud. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de kruipruimte isoleren en ventilatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-nibbixwoud-1688

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Minder problemen met vocht
 • Een verantwoorde keuze
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1688
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn vaak solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna achterhaal jij de meest rendabele methodes om je woning in Nibbixwoud te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nibbixwoud is interessant (al vanaf € 950 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €230 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten bedragen zo’n €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 p/jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, glaswol, steenwol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nibbixwoud kost plusminus €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €970. Het rendement is al snel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €13100. Het voordeel is ongeveer €990 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog enkele aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hieronder bespreken we de populairste opties.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nibbixwoud (februari 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en uiteraard een energiebewuste samenleving? Woning Nibbixwoud isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2475 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 (jaarlijks). Hierna komen we met de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Nibbixwoud. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3200)
€845
(€6600)
€1190
(€9000)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€215
(€2600)
€315
(€3350)
Spouwmuur€290
(€1450)
€730
(€2600)
€925
(€3675)
HR++ glas€250
(€2575)
€325
(€3900)
€420
(€4575)
isolatie nibbixwoud 1688

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Nibbixwoud?

Waarom mijn woning in Nibbixwoud isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Engie en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse projecten zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hieronder vind je meer info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Praxis, Hubo, Karwei, Formido, Hornbach, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Medemblik

Via opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg een kwart van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Nibbixwoud extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.medemblik.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Medemblik
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Nibbixwoud. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Nibbixwoud wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Nibbixwoud voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Nibbixwoud. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen