Isolatie Abbekerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Abbekerk? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een investering als isolatie van de garage en isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je waardevolle informatie over isolatie Abbekerk. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals plat dak isoleren en spouwanker. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-abbekerk-1657

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1657
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand achterhaal jij de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Abbekerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Abbekerk kan erg voordelig beginnend bij € 900 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De kosten fluctueren rond de €1600 en de winst ligt rond de €190, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Abbekerk kost plusminus €5550. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Het rendement is al snel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13200. Daarmee bespaar je ong. €840 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we diverse interessante uitvoeringen. In onderstaande tekst behandelen we de meest interessante oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Abbekerk (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en een milieuvriendelijke toekomst? Woning Abbekerk isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2075 m3. Dat komt neer op €1250 per jaar. Hieronder vind je de totale prijs op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Abbekerk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3500)
€865
(€7300)
€1120
(€9550)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€190
(€1850)
€350
(€3400)
Spouwmuur€225
(€1725)
€450
(€2250)
€855
(€3275)
HR++ glas€210
(€1900)
€320
(€3150)
€430
(€5400)
isolatie abbekerk 1657

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Abbekerk?

Waarom mijn woning in Abbekerk isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3350 en dat levert gemiddeld op €290, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide acties als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hierna bekijk je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Formido, Praxis, Karwei, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Medemblik

Mede door een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Abbekerk extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.medemblik.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Medemblik
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Abbekerk. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Abbekerk wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Abbekerk voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Abbekerk. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen