Isolatie Lambertschaag

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lambertschaag? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Met een investering zoals het dak isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie Lambertschaag. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals vliering isoleren en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-lambertschaag-1658

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Bescherm tegen vocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Reductie geluid
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1658
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje tref jij de populairste acties om jullie woning in Lambertschaag te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lambertschaag is voordeling (om en nabij de € 950 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De tarieven variëren rond €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €270, ieder jaar weer. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, EPS parels, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Lambertschaag kost gemiddeld €5400. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Daarmee bespaar je plusminus €920 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we verscheidene mogelijke uitvoeringen. Hieronder bediscussiëren we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Lambertschaag (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een groenere wereld? Woning Lambertschaag isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per 12 maanden. Op deze website vind je de verwachte kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Lambertschaag. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4000)
€615
(€5900)
€1030
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€200
(€2200)
€360
(€3300)
Spouwmuur€290
(€850)
€700
(€1975)
€840
(€3100)
HR++ glas€215
(€2500)
€305
(€3450)
€370
(€5100)
isolatie lambertschaag 1658

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Lambertschaag?

Waarom mijn woning in Lambertschaag isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3200, waarbij u een besparing realiseert van €320 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl check je praktische info over het huidige assortiment. Te koop bij grotere bouwmarkten als Multimate, Hubo, Formido, Gamma, Hornbach, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Medemblik

Via een subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Lambertschaag een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.medemblik.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Medemblik
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Lambertschaag. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Lambertschaag wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lambertschaag voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Lambertschaag. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen