Isolatie Oostwoud

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Oostwoud? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem of isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over isolatie Oostwoud. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van platte dak en houten vloer isoleren. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-oostwoud-1678

 • Aantrekkelijk rendement
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Minder last van ongedierte
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1678
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop tref je de meest populaire stappen om jullie woning in Oostwoud te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oostwoud is goed te betalen (vanaf plusminus € 760 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €290 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten liggen rond €1850 en de potentiële besparing ligt op €205 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oostwoud kost plusminus €4900. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. Het rendement is al snel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Daarmee bespaar je circa €820 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens bestaan er nog meer populaire vormen. In onderstaande tekst bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oostwoud (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiebewuste gemeenschap? Woning Oostwoud isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 per 12 maanden. Hieronder berekenen we de hoogte van de investering in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Oostwoud. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3300)
€665
(€6450)
€950
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€255
(€1900)
€320
(€3300)
Spouwmuur€185
(€1150)
€440
(€2300)
€880
(€3025)
HR++ glas€225
(€2325)
€260
(€3575)
€390
(€5175)
isolatie oostwoud 1678

Erkende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Oostwoud?

Waarom mijn woning in Oostwoud isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3775, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €315 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote investeringen zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Multimate, Praxis, Gamma, Karwei, Formido, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Medemblik

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 25% van de factuur krijg je weer terug.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Oostwoud een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.medemblik.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Medemblik
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Oostwoud. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Op basis van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Oostwoud wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Oostwoud voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Oostwoud. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een optimaal leefklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen