Isolatie Hauwert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hauwert? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met enkele acties als isolatie van de kruipruimte en buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl lees je nuttige informatie over isolatie Hauwert. We staan stil bij zaken als warmtereflecterende folie en spouwanker. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hauwert-1692

 • Besparen op energiekosten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1692
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina bekijk je de meest rendabele acties om jouw woning in Hauwert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hauwert is goed te betalen (rond de € 890 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €255 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De prijzen variëren rond €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €250 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, icynene, folie, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hauwert kost je zo’n €5150. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1180. De potentiële besparing ligt op €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12900. Je profiteert van zo’n €840 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we diverse populaire alternatieven. In onderstaande tekst benoemen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Hauwert (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of wellicht een groenere gemeenschap? Woning Hauwert isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2950 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 (jaarlijks). Op deze pagina kijken we naar de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hauwert. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4000)
€625
(€5350)
€1250
(€9650)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€260
(€2650)
€365
(€3100)
Spouwmuur€300
(€725)
€440
(€2500)
€890
(€3675)
HR++ glas€225
(€2600)
€265
(€4300)
€385
(€5075)
isolatie hauwert 1692

Actuele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hauwert?

Waarom mijn woning in Hauwert isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder als Delta of NLE, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3100, dat betekent een winst van 285, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Vandaar ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Multimate, Gamma, Hubo, Hornbach, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Medemblik

Door een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Hauwert een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.medemblik.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Medemblik
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Hauwert. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Hauwert wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Hauwert voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Hauwert. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen