Isolatie Zwaagdijk-West

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zwaagdijk-West? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel zoals isolatie van buitenmuren of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op ons isolatie portaal tref je handige informatie over isolatie Zwaagdijk-West. We staan stil bij topics als isolatie van de gevel en isolatieplan. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-zwaagdijk-west-1686

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Goed bezig voor het milieu
 • Snel te plaatsen
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1686
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website vind je de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Zwaagdijk-West te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zwaagdijk-West kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 760 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €250 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen fluctueren rond de €1775 en het resultaat is zo’n €195 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zwaagdijk-West kost je zo’n €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12400. Je profiteert van om en nabij €960 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we nog enkele mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest rendabele vormen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Zwaagdijk-West (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Zwaagdijk-West isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. Dat is dus al gauw €1425 op jaarbasis. Op deze pagina kijken we naar de gemiddelde kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Zwaagdijk-West. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3800)
€615
(€5700)
€1030
(€9500)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€225
(€1750)
€355
(€2800)
Spouwmuur€400
(€1400)
€710
(€2450)
€850
(€3150)
HR++ glas€220
(€2925)
€305
(€4075)
€385
(€4950)
isolatie zwaagdijk-west 1686

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Zwaagdijk-West?

Waarom mijn woning in Zwaagdijk-West isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Delta of NLE, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375 en dat levert gemiddeld op €285 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Praxis, Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Medemblik

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 25% van de kosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Zwaagdijk-West een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.medemblik.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Medemblik
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zwaagdijk-West. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Zwaagdijk-West wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Zwaagdijk-West voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Zwaagdijk-West. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen