Isolatie Twisk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Twisk? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie en verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal tref je bruikbare informatie over isolatie Twisk. Dit kan gaan om topics als isolatie van de gevel en EPS isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-twisk-1676

 • Lagere energierekening
 • Aangenamer wonen
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Dempt het geluid
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1676
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard solide geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand check jij de meest populaire toepassingen om je woning in Twisk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Twisk is goed te betalen (plusminus € 970 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €195 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven variëren rond €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Twisk kost gemiddeld €4950. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Het voordeel is plusminus €890 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we nog enkele vaak toegepaste vormen. Hierna bediscussiëren we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Twisk (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Twisk isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2600 m3. De besparing komt neer op €1100 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de totale prijs zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Twisk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4200)
€865
(€7450)
€1240
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€285
(€2500)
€365
(€2800)
Spouwmuur€270
(€1050)
€540
(€2700)
€835
(€3200)
HR++ glas€205
(€2750)
€295
(€3100)
€395
(€4700)
isolatie twisk 1676

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

FAQ voor de isolatiespecialist in Twisk?

Waarom mijn woning in Twisk isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of NLE, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000 en dat bespaart tot €240 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Daardoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze pagina komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Praxis, Hubo, Formido, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Medemblik

Mede door opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 15 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Twisk een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.medemblik.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Medemblik
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Twisk. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Twisk wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Twisk voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Twisk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel wooncomfort en flink lagere energiekosten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen