Isolatie Emmen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Emmen? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties als bijv. bodemisolatie en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Emmen. We zoomen in op vraagstukken over de schuur isoleren en spuitisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-emmen-7801

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7801
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna vind jij de meest interessante toepassingen om jullie woning in Emmen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Emmen is goedkoop (vanaf zo’n € 950 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €275 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1800 en het bespaart circa €260, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Emmen kost ongeveer €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Het rendement is zo’n €810 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er allerlei aantrekkelijke vormen. Hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Emmen (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en natuurlijk een duurzame toekomst? Woning Emmen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2250 m3. Dat komt neer op €1125 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de totale kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Emmen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3500)
€665
(€4600)
€1230
(€8950)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€240
(€2100)
€400
(€3550)
Spouwmuur€360
(€1550)
€710
(€1925)
€925
(€3125)
HR++ glas€190
(€2400)
€320
(€3950)
€350
(€5325)
isolatie emmen 7801

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Emmen?

Waarom mijn woning in Emmen isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275 en besparen tot €280 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke maatregelen zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Hieronder tref je praktische info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hubo, Karwei, Hornbach, Multimate. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Emmen

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 20% van de factuur mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Emmen een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.emmen.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Emmen
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Emmen. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Emmen wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Emmen voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Emmen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties hebben als resultaat een lekker warm huis en bespaart veel energie. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen