Isolatie Nieuw-Weerdinge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nieuw-Weerdinge? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een investering zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren of verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal ontdek je waardevolle informatie over isolatie Nieuw-Weerdinge. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als buisisolatie en cellulose isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-nieuw-weerdinge-7831

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder vervuiling
 • Ook geluidswerend
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7831
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Nieuw-Weerdinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuw-Weerdinge is voordeling (om en nabij de € 810 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €245 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €1700 en de winst ligt rond de €240 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Nieuw-Weerdinge kost doorgaans €5750. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. De besparing loopt op tot €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Dit levert op grofweg €760 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we allerlei alternatieve alternatieven. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele opties.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Nieuw-Weerdinge (april 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Woning Nieuw-Weerdinge isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. Dat is dus al gauw €1250 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Nieuw-Weerdinge. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4150)
€765
(€4650)
€1250
(€9800)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€235
(€2350)
€335
(€3550)
Spouwmuur€285
(€1375)
€520
(€2800)
€825
(€3650)
HR++ glas€215
(€2500)
€330
(€3550)
€450
(€5200)
isolatie nieuw-weerdinge 7831

Interessante Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Nieuw-Weerdinge?

Waarom mijn woning in Nieuw-Weerdinge isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder als Energiedirect en Nuon, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3025, waarbij u een besparing realiseert van €255 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. In de box hieronder vind je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Karwei, Praxis, Hubo, Gamma, Multimate. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Emmen

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20% van de kosten zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Nieuw-Weerdinge extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.emmen.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Emmen
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Nieuw-Weerdinge. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Nieuw-Weerdinge wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Nieuw-Weerdinge voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Nieuw-Weerdinge. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen