Isolatie Veenoord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Veenoord? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een isolatiemaatregel als isolatie van muren of radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand vind je bruikbare informatie over isolatie Veenoord. We zoomen in op onderwerpen als HR++ glas en PIR isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-veenoord-7844

 • Besparen op energienota
 • Minder last van trek en tocht
 • Een verantwoorde keuze
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7844
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand tref jij de aantrekkelijkste acties om een woning in Veenoord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Veenoord is financieel toegankelijk (al vanaf € 810 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €210 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1650 en het resultaat is zo’n €205 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Veenoord kost plusminus €5500. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. De potentiële besparing ligt op €710 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12000. Hiermee bespaar je circa €790, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook kennen we verscheidene vaak toegepaste opties. Hierna beschrijven we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Veenoord (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een bewuste gemeenschap? Woning Veenoord isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per jaar. Hierna tref je de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Veenoord. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3650)
€725
(€5700)
€990
(€9650)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€225
(€1700)
€385
(€3050)
Spouwmuur€280
(€1225)
€630
(€2000)
€830
(€3075)
HR++ glas€190
(€2025)
€290
(€3150)
€410
(€4700)
isolatie veenoord 7844

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Veenoord?

Waarom mijn woning in Veenoord isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Budget Energie en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je meer info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Karwei, Gamma, Formido, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Emmen

Door subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Veenoord extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.emmen.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Emmen
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Veenoord. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Veenoord wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Veenoord voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Veenoord. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een gezonde leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen