Isolatie Roswinkel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Roswinkel? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Door middel van een isolatiemaatregel als isolatie van de binnengevel en radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina komen we met bruikbare informatie over isolatie Roswinkel. Je komt meer te weten over items als binnenmuren isoleren en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-roswinkel-7895

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7895
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand tref jij de meest rendabele manieren om jouw woning in Roswinkel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Roswinkel is interessant (vanaf ongeveer € 750 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €215 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Roswinkel kost plusminus €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Het rendement is al snel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13200. Je profiteert van grofweg €750, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we diverse alternatieve mogelijkheden. Hieronder bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Roswinkel (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of een energiebewuste samenleving? Woning Roswinkel isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2075 m3. Dat komt neer op €1125 (jaarlijks). Hieronder ontdek je de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Roswinkel. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3200)
€815
(€5850)
€1150
(€8700)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€195
(€2050)
€300
(€2750)
Spouwmuur€220
(€1500)
€500
(€2400)
€865
(€3300)
HR++ glas€250
(€2300)
€275
(€3950)
€370
(€4650)
isolatie roswinkel 7895

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Roswinkel?

Waarom mijn woning in Roswinkel isoleren?

Een goede woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Energiedirect en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675, dat betekent een winst van 225 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor check je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande acties als gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder komen we met een samenvatting van het actuele aanbod. Te koop bij erkende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Karwei, Hubo, Formido, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Emmen

Met hulp van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 20% van de factuur mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Roswinkel een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.emmen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Emmen
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Roswinkel. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Roswinkel wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Roswinkel voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Roswinkel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen