Isolatie Schoonebeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Schoonebeek? Goede isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de spouw en isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hierna vind je uitgebreide informatie over isolatie Schoonebeek. Bijvoorbeeld zaken als isolerende raambekleding en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-schoonebeek-7761

 • Besparen op energienota
 • Geen vochtproblemen
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Houdt geluid tegen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7761
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk je de interessantste toepassingen om een woning in Schoonebeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Schoonebeek is aantrekkelijk (plusminus € 860 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1950 en het resultaat is zo’n €250 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Schoonebeek kost +/- €4900. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Het rendement is al snel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11900. Daarmee bespaar je om en nabij €810, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog een aantal aantrekkelijke alternatieven. In het volgende overzicht praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Schoonebeek (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijkertijd een groenere toekomst? Woning Schoonebeek isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. De besparing komt neer op €1175 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl berekenen we de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Schoonebeek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3150)
€675
(€6100)
€1110
(€9000)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€210
(€2450)
€350
(€2900)
Spouwmuur€395
(€1625)
€710
(€2125)
€805
(€3425)
HR++ glas€225
(€1875)
€320
(€3200)
€450
(€4600)
isolatie schoonebeek 7761

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Vragen voor een isolatiespecialist in Schoonebeek?

Waarom mijn woning in Schoonebeek isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website lees je meer info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Praxis, Gamma, Formido, Karwei, Hubo, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Emmen

Via een subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 15% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Schoonebeek een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.emmen.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Emmen
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Schoonebeek. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Schoonebeek wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Schoonebeek voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Schoonebeek. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangename warme woning en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen