Isolatie Klazienaveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Klazienaveen? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Met een isolatiemaatregel als bijv. gevelisolatie en warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder lees je handige informatie over isolatie Klazienaveen. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als je dak isoleren en condensvorming. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-klazienaveen-7891

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een prettig klimaat in huis
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Minder last van ongedierte
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7891
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop vind jij de meest rendabele toepassingen om een woning in Klazienaveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Klazienaveen kan zeer goedkoop (vanaf € 820 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven variëren rond €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €230 p/jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, icynene, dekens, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Klazienaveen kost je zo’n €5250. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. De potentiële besparing ligt op €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11400. Het voordeel is circa €820 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog meer interessante vormen. In onderstaande tekst vermelden we de meest interessante opties.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Klazienaveen (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Woning Klazienaveen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per 12 maanden. Op deze website calculeren we de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Klazienaveen. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4200)
€865
(€7050)
€1130
(€9350)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€230
(€2500)
€370
(€3400)
Spouwmuur€385
(€1200)
€520
(€2675)
€780
(€3000)
HR++ glas€240
(€2500)
€320
(€3375)
€380
(€4550)
isolatie klazienaveen 7891

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ voor de isolatiespecialist in Klazienaveen?

Waarom mijn woning in Klazienaveen isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf als Engie en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3250 en dat bespaart tot €315 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hieronder check je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Praxis, Hornbach, Hubo, Formido. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Emmen

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 25 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Klazienaveen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.emmen.nl voor de status in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Emmen
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Klazienaveen. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Klazienaveen wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Klazienaveen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Klazienaveen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden jou een prettige leefomgeving en een significant lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen