Isolatie Erica

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Erica? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een investering zoals de buitengevel isoleren of isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je waardevolle informatie over isolatie Erica. We staan stil bij items als isolatie van de vliering en houten vloer isoleren. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-erica-7887

 • Lagere energierekening
 • Minder last van vocht
 • Zet het milieu op 1
 • Minder geluid van buiten
 • Toekomstbestendig

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7887
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand tref je de populairste werkzaamheden om jouw woning in Erica te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Erica is financieel toegankelijk (om en nabij de € 950 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €260 per jaar (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De prijzen zijn ongeveer €1700 en het rendement ligt op zo’n €185 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, folie, dekens, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Erica kost gemiddeld €5150. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1020. De potentiële besparing ligt op €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Je profiteert van plusminus €960 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we diverse mogelijke vormen. In onderstaande tekst beschrijven we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Erica (maart 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende wereld? Woning Erica isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 op jaarbasis. Onderstaand ontdek je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Erica. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3500)
€625
(€5050)
€1040
(€9400)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€230
(€1600)
€320
(€3200)
Spouwmuur€180
(€1300)
€720
(€2275)
€855
(€3200)
HR++ glas€195
(€1975)
€295
(€4000)
€405
(€4675)
isolatie erica 7887

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ voor de isolatiespecialist in Erica?

Waarom mijn woning in Erica isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3025 en geeft een besparing van €275 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna ontdek je een samenvatting van de meest populaire soorten. Te koop bij erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Gamma, Multimate, Karwei, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Emmen

Mede door een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Erica extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.emmen.nl voor de status in maart 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Emmen
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Erica. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Erica wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Erica voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Erica. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen