Isolatie Barger-Compascuum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Barger-Compascuum? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna komen we met bruikbare informatie over isolatie Barger-Compascuum. Je leest uitvoerig over items als isolatie van de binnengevel en verschillende materialen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-barger-compascuum-7884

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een prettige leefomgeving
 • Milieubewuste keuze
 • Beschermt ook tegen brand
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7884
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand vind je de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Barger-Compascuum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Barger-Compascuum is interessant (al vanaf +/- € 770 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per 12 maanden (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven variëren rond €1825 en je bespaart al snel €240 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Barger-Compascuum kost zo’n €4850. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Je profiteert van circa €970 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast zien we nog meer rendabele vormen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Barger-Compascuum (maart 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Woning Barger-Compascuum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. De besparing komt neer op €1450 per jaar. Hierna berekenen we de uiteindelijke kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Barger-Compascuum. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3250)
€585
(€5150)
€1070
(€9750)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€230
(€1550)
€335
(€3350)
Spouwmuur€340
(€1100)
€740
(€2450)
€805
(€3150)
HR++ glas€195
(€2375)
€270
(€4150)
€425
(€4700)
isolatie barger-compascuum 7884

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Vragen voor een isolatiespecialist in Barger-Compascuum?

Waarom mijn woning in Barger-Compascuum isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Delta of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3000 en dat bespaart tot €290 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. In de box hieronder bekijk je meer info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Karwei, Gamma, Praxis, Formido. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Emmen

Door de ondersteuning van subsidies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 25% van de kosten krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Barger-Compascuum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.emmen.nl voor de status in maart 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Emmen
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Barger-Compascuum. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Barger-Compascuum wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Barger-Compascuum voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Barger-Compascuum. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden jou een prettig wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen