Isolatie Nieuw-Amsterdam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nieuw-Amsterdam? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Nieuw-Amsterdam. Denk aan items als HR++ glas en XPS Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-nieuw-amsterdam-7833

 • Lagere energierekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Verantwoorde investering
 • Minder geluid van buiten
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7833
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna achterhaal jij de meest toegepaste methodes om je woning in Nieuw-Amsterdam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuw-Amsterdam is goed te betalen (om en nabij de € 770 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €245 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1650 en het resultaat is zo’n €275 p/jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nieuw-Amsterdam kost zo’n €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Dit levert op grofweg €920 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er allerlei alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Nieuw-Amsterdam (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een bewuste toekomst? Woning Nieuw-Amsterdam isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 (jaarlijks). Hieronder vind je de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuw-Amsterdam. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3500)
€885
(€6800)
€1210
(€8750)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€285
(€1600)
€325
(€3300)
Spouwmuur€380
(€1525)
€710
(€2750)
€930
(€3475)
HR++ glas€230
(€2075)
€265
(€3375)
€405
(€5200)
isolatie nieuw-amsterdam 7833

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Nieuw-Amsterdam?

Waarom mijn woning in Nieuw-Amsterdam isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550, dat betekent een winst van 325, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende acties zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Multimate, Hubo, Formido, Praxis. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Emmen

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 20% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Nieuw-Amsterdam extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.emmen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Emmen
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Nieuw-Amsterdam. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Nieuw-Amsterdam wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Nieuw-Amsterdam voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Nieuw-Amsterdam. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren in een gezond wooncomfort en structureel lagere energielasten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen