Isolatie Nieuw-Dordrecht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Nieuw-Dordrecht? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website bekijk je nuttige informatie over isolatie Nieuw-Dordrecht. Denk aan topics als warmtereflecterende folie en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-nieuw-dordrecht-7885

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Temperatuur in eigen hand
 • Verantwoorde investering
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7885
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje tref je de meest populaire werkzaamheden om je woning in Nieuw-Dordrecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuw-Dordrecht is goed te betalen (om en nabij de € 970 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €265 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De prijzen liggen rond €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €240, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nieuw-Dordrecht kost ongeveer €4850. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. De potentiële besparing ligt op €770 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Het voordeel is zo’n €840 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er nog enkele populaire vormen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Nieuw-Dordrecht (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame samenleving? Woning Nieuw-Dordrecht isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Nieuw-Dordrecht. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4150)
€885
(€5850)
€1210
(€9450)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€285
(€2300)
€345
(€2800)
Spouwmuur€335
(€1350)
€670
(€2425)
€870
(€3350)
HR++ glas€225
(€2450)
€295
(€4000)
€385
(€4950)
isolatie nieuw-dordrecht 7885

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

FAQ voor de isolatiespecialist in Nieuw-Dordrecht?

Waarom mijn woning in Nieuw-Dordrecht isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625, dat betekent een winst van 335 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende werkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl check je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Hubo, Multimate, Praxis, Karwei, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Emmen

Via subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 20 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Nieuw-Dordrecht een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.emmen.nl voor de status in februari 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Emmen
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Nieuw-Dordrecht. Andere opties zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Nieuw-Dordrecht wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Nieuw-Dordrecht voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Nieuw-Dordrecht. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen dragen bij aan een prettig leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen