Isolatie Nieuw-Schoonebeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Nieuw-Schoonebeek? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van binnenmuren of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze pagina komen we met bruikbare informatie over isolatie Nieuw-Schoonebeek. We gaan aan de slag met zaken als muren isoleren en XPS Isolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-nieuw-schoonebeek-7766

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een gezond leefklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Kan snel aangebracht worden
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7766
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Verderop vind je de meest toegepaste toepassingen om je woning in Nieuw-Schoonebeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nieuw-Schoonebeek is aantrekkelijk beginnend bij € 770 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn zo’n €1975 en de besparing loopt op tot €275 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nieuw-Schoonebeek kost +/- €5400. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Het rendement is plusminus €980 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er meerdere interessante oplossingen. Hierna bediscussiëren we de meest populaire vormen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Nieuw-Schoonebeek (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en ook een energiezuinige maatschappij? Woning Nieuw-Schoonebeek isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 (jaarlijks). Onderstaand ontdek je de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuw-Schoonebeek. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3400)
€825
(€6250)
€1030
(€8200)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€210
(€1700)
€335
(€3600)
Spouwmuur€185
(€900)
€490
(€2250)
€900
(€3225)
HR++ glas€205
(€2050)
€265
(€4175)
€370
(€4975)
isolatie nieuw-schoonebeek 7766

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Meer weten over de isolatiespecialist in Nieuw-Schoonebeek?

Waarom mijn woning in Nieuw-Schoonebeek isoleren?

Een solide woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Energiedirect en NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200 en dat levert gemiddeld op €235 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote investeringen als isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Multimate, Karwei, Praxis, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Emmen

Door de ondersteuning van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20% van de kosten zijn terug te vragen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Nieuw-Schoonebeek een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.emmen.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Emmen
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Nieuw-Schoonebeek. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Geholpen door de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Nieuw-Schoonebeek wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Nieuw-Schoonebeek voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Nieuw-Schoonebeek. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangenaam leefklimaat en structureel lagere energielasten. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen