Isolatie Zandpol

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zandpol? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een investering zoals de spouwmuur isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie Zandpol. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als tochtstrips of tochtbanden en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zandpol-7764

 • Uitstekend rendement
 • Meer controle in de woning
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7764
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna achterhaal je de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Zandpol te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Zandpol is interessant (om en nabij de € 870 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De onkosten bedragen zo’n €1975 en het resultaat is zo’n €190 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Zandpol kost zo’n €5850. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1040. De besparing loopt op tot €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Daarmee bespaar je ongeveer €830 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we verscheidene vaak toegepaste werkzaamheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Zandpol (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of een energiezuinige gemeenschap? Woning Zandpol isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2475 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 p/jaar. Op deze pagina bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Zandpol. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3450)
€575
(€5200)
€1240
(€8000)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€275
(€1550)
€350
(€3550)
Spouwmuur€365
(€1250)
€560
(€2225)
€925
(€3150)
HR++ glas€195
(€2475)
€285
(€3250)
€385
(€5025)
isolatie zandpol 7764

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Zandpol?

Waarom mijn woning in Zandpol isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Energiedirect en Oxxio, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3150, dat betekent een winst van 265 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten als isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je meer info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Emmen

Via een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15% van de factuur mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Zandpol een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.emmen.nl voor opties in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Emmen
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Zandpol. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Zandpol wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld enkel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Zandpol voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Zandpol. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden jou een warm en comfortabel huis en bespaart veel energie. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen