Isolatie Weiteveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Weiteveen? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een aantal stappen als isolatie binnenkant gevel of isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je bruikbare informatie over isolatie Weiteveen. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de vloer isoleren en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-weiteveen-7766

 • Elke maand besparen op energie
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Goed voor het klimaat
 • Weinig geluid in de woning
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7766
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf ontdek je de interessantste stappen om je woning in Weiteveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Weiteveen is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 940 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €225 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Weiteveen kost gemiddeld €5600. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. De potentiële besparing ligt op €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €13500. Je profiteert van ong. €870 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we verscheidene populaire uitvoeringen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Weiteveen (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en een groenere maatschappij? Woning Weiteveen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per 12 maanden. Op deze pagina komen we met de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Weiteveen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4000)
€735
(€5700)
€1060
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€285
(€2150)
€360
(€3200)
Spouwmuur€190
(€900)
€440
(€2350)
€880
(€3500)
HR++ glas€190
(€2950)
€295
(€4275)
€405
(€4450)
isolatie weiteveen 7766

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

FAQ voor de isolatiespecialist in Weiteveen?

Waarom mijn woning in Weiteveen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Delta of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025 en dat bespaart tot €345 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hierna lees je praktische info over het huidige assortiment. Te koop bij erkende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Multimate, Formido, Karwei, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Emmen

Door te profiteren van subsidies wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Weiteveen extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.emmen.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Emmen
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Weiteveen. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Weiteveen wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Weiteveen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Weiteveen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen