Isolatie Klazienaveen-Noord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Klazienaveen-Noord? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een investering zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren en isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze pagina bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Klazienaveen-Noord. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals radiatorisolatie en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-klazienaveen-noord-7889

 • Lagere energiekosten
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder vervuiling
 • Minder geluidsoverlast
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7889
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website achterhaal je de meest toegepaste manieren om je woning in Klazienaveen-Noord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Klazienaveen-Noord is financieel toegankelijk (plusminus € 970 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €210 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €1750 en het resultaat is zo’n €220 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Klazienaveen-Noord kost om en nabij de €5050. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €970. De besparing loopt op tot €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13400. Het voordeel is om en nabij €900, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er nog een aantal interessante werkzaamheden. In onderstaande tekst beschrijven we de meest populaire opties.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Klazienaveen-Noord (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en een CO-2 reducerende wereld? Woning Klazienaveen-Noord isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. Dat komt neer op €900 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Klazienaveen-Noord. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4350)
€675
(€5750)
€1040
(€9400)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€220
(€1550)
€325
(€3000)
Spouwmuur€250
(€1675)
€690
(€2025)
€780
(€3600)
HR++ glas€250
(€2450)
€325
(€3700)
€385
(€4850)
isolatie klazienaveen-noord 7889

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Klazienaveen-Noord?

Waarom mijn woning in Klazienaveen-Noord isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Engie of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125, waarbij u een besparing realiseert van €345 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende acties als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder lees je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Formido, Hubo, Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Emmen

Door te profiteren van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 15% van de factuur kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Klazienaveen-Noord een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.emmen.nl voor de status in februari 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Emmen
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Klazienaveen-Noord. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Klazienaveen-Noord wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Klazienaveen-Noord voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Klazienaveen-Noord. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen