Isolatie Zwartemeer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zwartemeer? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld HR++ glas en tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand lees je belangrijke informatie over isolatie Zwartemeer. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals de buitengevel isoleren en isolatieplan. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zwartemeer-7894

 • Flinke besparing
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Minder storende geluiden
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7894
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl tref jij de populairste werkzaamheden om jullie woning in Zwartemeer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Zwartemeer kan erg voordelig (vanaf zo’n € 710 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €260 op jaarbasis (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1700 en het bespaart circa €220 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zwartemeer kost gemiddeld €4600. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12600. Dit levert op zo’n €920 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er allerlei rendabele alternatieven. In onderstaande tekst praten we over de interessantste vormen.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zwartemeer (maart 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning Zwartemeer isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. Dat is dus al gauw €1400 p/jaar. Op deze pagina bekijk je de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Zwartemeer. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€885
(€4650)
€1180
(€8750)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€180
(€2450)
€300
(€2750)
Spouwmuur€200
(€725)
€580
(€2575)
€825
(€3400)
HR++ glas€200
(€2475)
€295
(€3200)
€355
(€4750)
isolatie zwartemeer 7894

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Zwartemeer?

Waarom mijn woning in Zwartemeer isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Greenchoice en Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225 en geeft een besparing van €220 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige maatregelen zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina ontdek je praktische info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei, Formido, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Emmen

Door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Zwartemeer een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.emmen.nl voor opties in maart 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Emmen
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Zwartemeer. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Zwartemeer wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zwartemeer voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Zwartemeer. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen