Isolatie Emmer-Compascuum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Emmer-Compascuum? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals bodemisolatie en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je diverse informatie over isolatie Emmer-Compascuum. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals warmtereflecterende folie en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-emmer-compascuum-7881

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Minder last van trek en tocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Minder ongedierte
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7881
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina ontdek je de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Emmer-Compascuum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Emmer-Compascuum is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 880 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten variëren rond €1925 en je bespaart al snel €280 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Emmer-Compascuum kost doorgaans €4950. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Daarmee bespaar je ongeveer €810 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens kennen we verscheidene mogelijke uitvoeringen. Hierna praten we over de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Emmer-Compascuum (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of bijdragen aan een duurzame toekomst? Woning Emmer-Compascuum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2225 m3. Dat is dus al gauw €1425 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal komen we met de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Emmer-Compascuum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3150)
€695
(€5250)
€980
(€8650)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€185
(€2550)
€375
(€2900)
Spouwmuur€375
(€900)
€490
(€2225)
€920
(€3600)
HR++ glas€195
(€2950)
€300
(€3450)
€390
(€5250)
isolatie emmer-compascuum 7881

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Emmer-Compascuum?

Waarom mijn woning in Emmer-Compascuum isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900 en besparen tot €275 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je meer info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hubo, Karwei, Hornbach, Formido. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Emmen

Door een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 20% van de factuur mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Emmer-Compascuum een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.emmen.nl voor opties in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Emmen
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Emmer-Compascuum. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Emmer-Compascuum wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn enkel glas, traditionele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Emmer-Compascuum voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Emmer-Compascuum. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen