Isolatie Hengelo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hengelo? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties als isolatie van de vliering of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Hengelo. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van de vliering en isolatieplan. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-hengelo-7255

 • Minder energielasten
 • Een prettig binnenklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7255
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje ontdek je de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Hengelo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hengelo is voordeling (al vanaf € 720 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €200 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn zo’n €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €195 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, icynene, steenwol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hengelo kost plusminus €4950. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Het rendement is zo’n €990, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog een aantal interessante uitvoeringen. Hieronder beoordelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hengelo (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en een CO-2 reducerende toekomst? Woning Hengelo isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. De besparing komt neer op €1275 p/jaar. Hierna tref je de totale prijs als je kiest voor een isolatiebedrijf in Hengelo. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3100)
€785
(€4750)
€1220
(€9050)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€230
(€1800)
€300
(€3150)
Spouwmuur€225
(€950)
€450
(€2275)
€795
(€3425)
HR++ glas€190
(€2300)
€320
(€3750)
€360
(€5175)
isolatie hengelo 7255

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hengelo?

Waarom mijn woning in Hengelo isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800 en geeft een besparing van €270 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. In de box hieronder ontdek je meer info over het huidige assortiment. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hornbach, Formido, Karwei, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bronckhorst

Door de ondersteuning van subsidies wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Hengelo een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bronckhorst.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bronckhorst
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Hengelo. Andere opties zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Hengelo wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hengelo voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Hengelo. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een aangename warme woning en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen