Isolatie Baak

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Baak? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen als de schuur isoleren of radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hierna tref je waardevolle informatie over isolatie Baak. Dit gaan om bijvoorbeeld items als buitenmuren isoleren en subsidie Isolatie maart 2024. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-baak-7223

 • Een flink lagere energierekening
 • Een optimaal leefklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Stiller in de woning
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7223
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn prima geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop ontdek je de populairste toepassingen om een woning in Baak te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Baak is voordeling (vanaf zo’n € 870 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €205 (jaarlijkst, kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten variëren rond €1950 en het resultaat is zo’n €210 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Baak kost zo’n €4950. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1230. Het rendement is al snel €820 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12400. Dit levert op zo’n €830 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we nog een aantal mogelijke vormen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Baak (maart 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een duurzame samenleving? Woning Baak isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2700 m3. Dat komt neer op €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Baak. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3250)
€645
(€5550)
€1250
(€8850)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€230
(€2100)
€400
(€3300)
Spouwmuur€345
(€1150)
€630
(€2200)
€790
(€3675)
HR++ glas€210
(€2600)
€265
(€3475)
€445
(€5100)
isolatie baak 7223

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Baak?

Waarom mijn woning in Baak isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Delta of Qurrent, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je praktische info over het actuele aanbod. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Formido, Gamma, Hornbach, Hubo, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Bronckhorst

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 25 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Baak een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bronckhorst.nl voor de status in maart 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bronckhorst
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Baak. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Baak wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Baak voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Baak. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een aangenaam wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen