Isolatie Toldijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Toldijk? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld het dak isoleren of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hierna komen we met diverse informatie over isolatie Toldijk. We bespreken zaken als de kruipruimte isoleren en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-toldijk-7227

 • Elke maand besparen op energie
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder impact op het milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7227
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop zie je de meest rendabele onderdelen om een woning in Toldijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Toldijk kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 990 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven fluctueren rond de €1850 en de potentiële besparing ligt op €230 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Toldijk kost doorgaans €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1070. Het rendement is al snel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11900. Het rendement is ongeveer €930 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens onderscheiden we diverse alternatieve alternatieven. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Toldijk (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en een groenere toekomst? Woning Toldijk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. Dat komt neer op €1475 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl tref je de hoogte van de investering zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Toldijk. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3650)
€685
(€6850)
€1050
(€9650)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€250
(€1700)
€370
(€2700)
Spouwmuur€235
(€975)
€430
(€2125)
€865
(€3225)
HR++ glas€200
(€1925)
€320
(€3775)
€365
(€5350)
isolatie toldijk 7227

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Toldijk?

Waarom mijn woning in Toldijk isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Budget Energie en Nuon, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3975 en dat bespaart tot €255, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige klussen als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hierna komen we met nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij erkende bouwmarkten als Karwei, Formido, Gamma, Multimate, Hubo, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bronckhorst

Met behulp van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 15% van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Toldijk een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bronckhorst.nl voor de status in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bronckhorst
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Toldijk. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Toldijk wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Toldijk voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Toldijk. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen