Isolatie Vierakker

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Vierakker? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld je dak isoleren en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina vind je handige informatie over isolatie Vierakker. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals schuin dak isoleren en steenwol Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-vierakker-7233

 • Veel geld besparen
 • Controle over de temperatuur
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7233
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand ontdek je de interessantste toepassingen om jouw woning in Vierakker te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vierakker is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 960 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €285 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1600 en de winst ligt rond de €285 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vierakker kost je zo’n €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. De besparing loopt op tot €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Daarmee bespaar je ong. €880, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast kennen we allerlei interessante oplossingen. In het volgende overzicht benoemen we de interessantste alternatieven.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Vierakker (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en ook een duurzame samenleving? Woning Vierakker isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per jaar. Op deze website calculeren we de kosten (bij benadering) zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Vierakker. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3350)
€875
(€5950)
€1050
(€8300)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€230
(€1850)
€380
(€3200)
Spouwmuur€395
(€1625)
€590
(€1925)
€815
(€3325)
HR++ glas€210
(€2325)
€330
(€3800)
€385
(€4850)
isolatie vierakker 7233

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Vierakker?

Waarom mijn woning in Vierakker isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Essent of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3450 en dat levert gemiddeld op €265 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze website check je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma, Formido, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bronckhorst

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Vierakker een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bronckhorst.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bronckhorst
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Vierakker. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vierakker wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Vierakker voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Vierakker. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een gezonde leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen