Isolatie Hoog-Keppel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hoog-Keppel? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een isolatiemaatregel als isolatie van de gevel en tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hieronder ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Hoog-Keppel. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als HR++ glas en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-hoog-keppel-6997

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6997
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal je de meest toegepaste methodes om een woning in Hoog-Keppel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hoog-Keppel is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 730 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €235 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn gemiddeld €1700 en het resultaat is zo’n €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hoog-Keppel kost ongeveer €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12900. Het voordeel is pakweg €990 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we nog enkele vaak toegepaste alternatieven. Hierna beoordelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Hoog-Keppel (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een energiebewuste wereld? Woning Hoog-Keppel isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per jaar. Op isolatierevolutie.nl check je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hoog-Keppel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3650)
€825
(€4500)
€940
(€9800)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€290
(€1950)
€350
(€3050)
Spouwmuur€345
(€1700)
€600
(€2750)
€810
(€3225)
HR++ glas€225
(€2025)
€275
(€4125)
€370
(€5225)
isolatie hoog-keppel 6997

Plaatsen in de omgeving:

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

FAQ voor de isolatiespecialist in Hoog-Keppel?

Waarom mijn woning in Hoog-Keppel isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250 en besparen tot €260 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande acties als isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma, Multimate. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bronckhorst

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 25 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Hoog-Keppel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bronckhorst.nl voor opties in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bronckhorst
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Hoog-Keppel. Ook interessant is de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Hoog-Keppel wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hoog-Keppel voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Hoog-Keppel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangename leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen