Isolatie Steenderen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Steenderen? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een investering als bijv. het dak isoleren en isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna ontdek je diverse informatie over isolatie Steenderen. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals dakkapel isoleren en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-steenderen-7221

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • CO2 uitstoot beperken
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7221
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl ontdek jij de meest toegepaste stappen om jouw woning in Steenderen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Steenderen is goed te betalen (al vanaf +/- € 990 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1725 en het rendement ligt op zo’n €265 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Steenderen kost om en nabij de €4700. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1140. Het rendement is al snel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Dit levert op ongeveer €970 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we meerdere populaire opties. In het volgende overzicht behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Steenderen (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en een energiezuinige gemeenschap? Woning Steenderen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2400 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal berekenen we de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Steenderen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3950)
€845
(€6600)
€1220
(€9400)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€260
(€2200)
€335
(€3500)
Spouwmuur€365
(€1350)
€650
(€2600)
€810
(€3075)
HR++ glas€250
(€2100)
€335
(€4025)
€380
(€4500)
isolatie steenderen 7221

Gangbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Vragen voor een isolatiespecialist in Steenderen?

Waarom mijn woning in Steenderen isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij als Essent of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000, waarbij u een besparing realiseert van €270 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hubo, Hornbach, Formido, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bronckhorst

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 20 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Steenderen een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bronckhorst.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bronckhorst
Het is evident: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Steenderen. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Steenderen wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, gammele muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Steenderen voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Steenderen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen