Isolatie Olburgen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Olburgen? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een investering zoals triple glas of warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over isolatie Olburgen. We bespreken topics als plat dak isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-olburgen-7225

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Reductie geluid
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7225
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze website tref je de populairste werkzaamheden om een woning in Olburgen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Olburgen is financieel toegankelijk (al vanaf € 830 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €200 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De tarieven zijn gemiddeld €1850 en het bespaart circa €215, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Olburgen kost doorgaans €5400. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Dit levert op circa €750 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we diverse rendabele mogelijkheden. Hierna beoordelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Olburgen (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Olburgen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2475 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder calculeren we de gemiddelde kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Olburgen. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4350)
€575
(€4650)
€990
(€9750)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€295
(€2500)
€300
(€2850)
Spouwmuur€295
(€1475)
€620
(€2175)
€895
(€3500)
HR++ glas€190
(€2325)
€305
(€3175)
€410
(€4950)
isolatie olburgen 7225

Plekken in de regio:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Olburgen?

Waarom mijn woning in Olburgen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Verder biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3425 en geeft een besparing van €250 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier zie je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Karwei, Hubo, Gamma, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bronckhorst

Door te profiteren van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 20 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Olburgen een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bronckhorst.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Bronckhorst
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Olburgen. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Olburgen wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Olburgen voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Olburgen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimale leefomgeving en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen