Isolatie Laag-Keppel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Laag-Keppel? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een investering als vloerisolatie en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Laag-Keppel. Bijvoorbeeld thema’s als de binnengevel isoleren en lambda waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-laag-keppel-6998

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Minder last van trek en tocht
 • Kies voor een beter milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6998
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand tref jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Laag-Keppel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Laag-Keppel is goedkoop (rond de € 730 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €270 op jaarbasis (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn ongeveer €1875 en de potentiële besparing ligt op €185 p/jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Laag-Keppel kost plusminus €4650. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €13400. Daarmee bespaar je zo’n €940 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we verscheidene alternatieve opties. In het gedeelte hierna behandelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Laag-Keppel (maart 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en ook een CO-2 reducerende wereld? Woning Laag-Keppel isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 (jaarlijks). Hierna vind je de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Laag-Keppel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3400)
€645
(€7200)
€970
(€8800)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€290
(€1550)
€365
(€3450)
Spouwmuur€275
(€975)
€520
(€2450)
€855
(€3125)
HR++ glas€250
(€2875)
€315
(€3400)
€415
(€4475)
isolatie laag-keppel 6998

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Laag-Keppel?

Waarom mijn woning in Laag-Keppel isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij als Essent en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Mede neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3950, waarbij u een besparing realiseert van €310 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote maatregelen zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hubo, Multimate, Hornbach, Formido. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Bronckhorst

Mede door een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer een kwart van de tarieven mag je terugvragen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Laag-Keppel een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bronckhorst.nl voor opties in maart 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bronckhorst
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Laag-Keppel. Andere opties zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Geholpen door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Laag-Keppel wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Laag-Keppel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Laag-Keppel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden sowieso een aangename warme woning en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen