Isolatie Wichmond

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wichmond? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals isolatie binnenkant gevel of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna check je diverse informatie over isolatie Wichmond. We staan stil bij items als schuin dak isoleren en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-wichmond-7234

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een prettig klimaat in huis
 • Draag bij aan een milieu
 • Meer stilte in huis
 • Erkende uitvoerders

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7234
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website zie je de meest toegepaste onderdelen om je woning in Wichmond te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wichmond is goedkoop (vanaf ongeveer € 840 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €220 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1700 en het resultaat is zo’n €285, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, icynene, steenwol, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wichmond kost doorgaans €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12000. De winst is plusminus €990 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we verscheidene rendabele opties. In de volgende paragraaf praten we over de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Wichmond (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Woning Wichmond isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 per 12 maanden. Hieronder kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Wichmond. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3250)
€625
(€4600)
€990
(€8650)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€245
(€1550)
€320
(€3150)
Spouwmuur€210
(€1325)
€710
(€2500)
€880
(€3600)
HR++ glas€215
(€2450)
€330
(€3400)
€385
(€4775)
isolatie wichmond 7234

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Wichmond?

Waarom mijn woning in Wichmond isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Eneco of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3275 en dat levert gemiddeld op €205 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. In de box hieronder lees je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bronckhorst

Door de ondersteuning van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 15% van de offerte mag je terugvragen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Wichmond een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bronckhorst.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bronckhorst
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Wichmond. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Wichmond wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Wichmond voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Wichmond. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen