Isolatie Keijenborg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Keijenborg? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een investering zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna check je bruikbare informatie over isolatie Keijenborg. We gaan aan de slag met topics als naden en kieren dichten en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-keijenborg-7256

 • Lagere energiekosten
 • Meer controle in de woning
 • Kies voor duurzame warmte
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7256
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina bekijk jij de meest populaire toepassingen om jullie woning in Keijenborg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Keijenborg kan erg voordelig (vanaf € 860 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €280 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1750 en de potentiële besparing ligt op €230, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Keijenborg kost +/- €4950. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. De potentiële besparing ligt op €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Dit levert op om en nabij €900 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zien we verschillende mogelijke vormen. Hierna behandelen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Keijenborg (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Woning Keijenborg isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. Dat komt neer op €850 per 12 maanden. Hieronder komen we met de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Keijenborg. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4150)
€835
(€5750)
€960
(€9850)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€240
(€1600)
€300
(€3500)
Spouwmuur€320
(€1400)
€430
(€2475)
€915
(€3050)
HR++ glas€215
(€2275)
€320
(€4075)
€415
(€4500)
isolatie keijenborg 7256

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in Keijenborg?

Waarom mijn woning in Keijenborg isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425 en geeft een besparing van €240 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder ontdek je meer info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Hubo, Hornbach, Gamma, Multimate, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bronckhorst

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer een kwart van de offerte krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Keijenborg een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bronckhorst.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bronckhorst
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Keijenborg. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Keijenborg wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Keijenborg voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Keijenborg. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een comfortabele leefomgeving en een veel lagere energierekening. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen