Isolatie Vorden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Vorden? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een investering als bijv. de vloer isoleren of isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Vorden. Dit kan gaan om thema’s als isolerende deuren en thermische bruggen. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-vorden-7251

 • Lagere energienota
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Duurzame investering
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7251
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website bekijk jij de meest populaire manieren om een woning in Vorden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vorden is betaalbaar (om en nabij de € 810 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €200 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De kosten liggen rond €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €250 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Vorden kost plusminus €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Het rendement is om en nabij €830, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we meerdere vaak toegepaste oplossingen. Hieronder vermelden we de interessantste vormen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Vorden (februari 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiebewuste samenleving? Woning Vorden isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 (jaarlijks). Op deze website berekenen we de totale kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Vorden. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4000)
€815
(€7300)
€1170
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€295
(€1700)
€350
(€2900)
Spouwmuur€225
(€1750)
€600
(€2775)
€875
(€3250)
HR++ glas€250
(€2225)
€285
(€3825)
€425
(€4450)
isolatie vorden 7251

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Vorden?

Waarom mijn woning in Vorden isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie en Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225 en besparen tot €250 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Multimate, Gamma, Praxis, Formido, Karwei, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bronckhorst

Met hulp van subsidies wordt het investeren in je huis nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 25 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Vorden extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bronckhorst.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bronckhorst
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Vorden. Ook interessant is de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Vorden wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Vorden voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Vorden. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen