Isolatie Zelhem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zelhem? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. een isolatiemaatregel als de binnengevel isoleren en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna lees je uiteenlopende informatie over isolatie Zelhem. We gaan aan de slag met topics als radiatorfolie aanbrengen en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-zelhem-7021

 • Snel terugverdiend
 • Een gezond binnenklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7021
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand check je de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Zelhem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zelhem kan erg voordelig beginnend bij € 920 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De prijzen zijn zo’n €1825 en het resultaat is zo’n €225 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, dekens, icynene, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Zelhem kost doorgaans €5300. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. De winst is circa €910 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we verscheidene vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zelhem (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en uiteraard een energiezuinige samenleving? Woning Zelhem isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2675 m3. Dat is dus al gauw €1475 op jaarbasis. Op deze website komen we met de kosten (bij benadering) op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Zelhem. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3400)
€845
(€6450)
€1080
(€8550)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€295
(€1950)
€300
(€3450)
Spouwmuur€195
(€950)
€610
(€2200)
€780
(€3025)
HR++ glas€210
(€2100)
€285
(€3925)
€350
(€5000)
isolatie zelhem 7021

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Zelhem?

Waarom mijn woning in Zelhem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of NLE, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675 en geeft een besparing van €210 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze website check je een samenvatting van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Formido, Hubo, Multimate, Karwei. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bronckhorst

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de onkosten mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Zelhem een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.bronckhorst.nl voor de status in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Bronckhorst
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zelhem. Ook interessant is de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Middels het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Zelhem wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Zelhem voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Zelhem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen