Isolatie Bronkhorst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bronkhorst? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een aantal stappen als je spouwmuur isoleren of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl tref je uitgebreide informatie over isolatie Bronkhorst. Je komt meer te weten over topics als buitenmuren isoleren en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-bronkhorst-7226

 • Besparen op energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Dempt het geluid
 • Erkende uitvoerders

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7226
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website ontdek jij de interessantste stappen om je woning in Bronkhorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bronkhorst is aantrekkelijk (al vanaf € 710 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1725 en het resultaat is zo’n €280 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Bronkhorst kost gemiddeld €5600. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Dit levert op pakweg €860 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er nog een aantal mogelijke vormen. In het volgende overzicht praten we over de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bronkhorst (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Bronkhorst isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2025 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 per jaar. Onderstaand berekenen we de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Bronkhorst. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3700)
€755
(€6400)
€1140
(€8250)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€290
(€2050)
€330
(€3100)
Spouwmuur€315
(€1725)
€740
(€2300)
€870
(€3200)
HR++ glas€240
(€2900)
€320
(€3725)
€435
(€5100)
isolatie bronkhorst 7226

Plekken in de regio:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over de isolatiespecialist in Bronkhorst?

Waarom mijn woning in Bronkhorst isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie of Nuon, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000, dat betekent een winst van 205 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei, Hubo, Formido. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Bronckhorst

Door gebruik te maken van een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 25 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Bronkhorst een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bronckhorst.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Bronckhorst
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Bronkhorst. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Bronkhorst wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bronkhorst voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Bronkhorst. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimaal wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen