Isolatie Halle

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Halle? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als spouwmuren isoleren of isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je uitgebreide informatie over isolatie Halle. Je komt meer te weten over items als isolerende kozijnen en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-halle-7025

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder last van trek en tocht
 • Een verantwoorde keuze
 • Voor iedere portemonnee
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7025
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf lees jij de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Halle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Halle is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 980 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €205 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen fluctueren rond de €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Halle kost om en nabij de €4850. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Dit levert op ong. €790 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we verscheidene rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Halle (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een bewuste maatschappij? Woning Halle isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2775 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 per 12 maanden. Onderstaand kijken we naar de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Halle. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4300)
€605
(€6900)
€1110
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€185
(€2500)
€395
(€3200)
Spouwmuur€295
(€1250)
€430
(€2250)
€850
(€3650)
HR++ glas€195
(€2175)
€280
(€4000)
€370
(€5350)
isolatie halle 7025

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

FAQ voor de isolatiespecialist in Halle?

Waarom mijn woning in Halle isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400 en dat levert gemiddeld op €300 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website ontdek je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Karwei, Formido, Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bronckhorst

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Halle een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bronckhorst.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bronckhorst
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Halle. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Halle wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Halle voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Halle. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen