Isolatie Hummelo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hummelo? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een investering als plat dak isoleren en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Hummelo. Je komt meer te weten over vraagstukken over vloerisolatie en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hummelo-6999

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Minder geluid van buiten
 • Beter energielabel

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6999
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de populairste stappen om je woning in Hummelo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hummelo is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 780 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €245 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De tarieven fluctueren rond de €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hummelo kost zo’n €5150. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Het rendement is al snel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Daarmee bespaar je grofweg €810 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er diverse aantrekkelijke alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hummelo (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en een energiezuinige samenleving? Woning Hummelo isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per 12 maanden. Onderstaand ontdek je de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Hummelo. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3150)
€805
(€6150)
€1210
(€8900)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€220
(€1650)
€320
(€2750)
Spouwmuur€215
(€1375)
€640
(€2775)
€850
(€3125)
HR++ glas€225
(€2025)
€330
(€3125)
€355
(€4675)
isolatie hummelo 6999

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Meer weten over de isolatiespecialist in Hummelo?

Waarom mijn woning in Hummelo isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier als Budget Energie en NLE, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950 en dat levert gemiddeld op €200 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op die manier kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande klussen zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je praktische info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Formido, Gamma, Hubo, Praxis, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Bronckhorst

Met behulp van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Hummelo een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bronckhorst.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bronckhorst
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Hummelo. Andere opties zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? D.m.v. het advies hieronder kom je met een isolatieplan Hummelo wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Hummelo voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Hummelo. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen