Isolatie Drempt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Drempt? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld triple glas en isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hierna ontdek je nuttige informatie over isolatie Drempt. We staan stil bij items als isolatie van de bodem en condensvorming. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-drempt-6996

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een gezonde leefomgeving
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6996
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand ontdek jij de meest toegepaste acties om een woning in Drempt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Drempt is voordeling (gemiddeld zo’n € 810 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, dekens, glaswol, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Drempt kost doorgaans €4950. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1200. De potentiële besparing ligt op €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12600. De winst is ong. €970 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verschillende rendabele oplossingen. Hierna praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Drempt (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een duurzame samenleving? Woning Drempt isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 per jaar. Hierna berekenen we de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Drempt. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3250)
€765
(€7300)
€990
(€8850)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€195
(€1550)
€335
(€2900)
Spouwmuur€225
(€950)
€740
(€2050)
€900
(€3100)
HR++ glas€200
(€2400)
€335
(€3800)
€350
(€4825)
isolatie drempt 6996

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Vragen voor een isolatiespecialist in Drempt?

Waarom mijn woning in Drempt isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier als Greenchoice of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3875 en geeft een besparing van €315 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je kort & bondige info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Karwei, Formido, Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Bronckhorst

Door gebruik te maken van subsidies wordt woningisolatie nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 25% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Drempt een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bronckhorst.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bronckhorst
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Drempt. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Drempt wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Drempt voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Drempt. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een prettig leefklimaat en een veel lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen